Pravljice oživijo v Zlatorogovi pravljični deželi

Z veseljem napovedujemo najbolj pravljičen dogodek v Bohinju, ki je namenjen tako našim najmlajšim in mladim po srcu - U konc' sveta so pravljice doma.

20. in 21. maja se bo konec sveta v Bohinju, imenovan Ukanc, prelevil v zavetje pravljičnih bitij, ki nizajo zgodbe za otroke, katerim so pravljice še čarne in jim obarvajo njihov živopisan svet.

In dobro se zavedamo, kako pomembna je domišljija pri reševanju kakršnih koli problemov ali izzivov v otroštvu in tudi kasneje.

Zlatorogova pravljična dežela je namenjena predvsem družinam z manjšimi otroki, skupinam vrtcev in prve triade osnovnih šol ter strokovnemu izobraževanju zaposlenih v vrtcih in šolah.

Predzadnji vikend v maju bo pravljična dežela oživela, saj bodo organizirane številne aktivnosti, ki otrokom omogočajo gibanje, čutenje in vživljanje.

Sedem Bohinjskih pravljic in pravljičnih junakov ima vsak svojo postajo, na kateri najdete štampiljko, razpoznavno tablo in predloge za igrive in poučne aktivnosti v naravi. 

Aktivnosti na Zlatorogovi pravljični poti so zasnovane tako, da spodbujajo uporabo sedmih čutov: vida, sluha, vonja, okusa, tipa, ravnotežja in kinestetike, poleg čutov pa bodo lahko spoznali še sedem različnih čustev. 

Zlatorogovo pravljično deželo je možno obiskati tekom celega leta. Na poti so poudarjene predvsem naravne oblike gibanja: hoja, tek, skakanje, plezanje, vrtenje, guganje in plazenje.

Okolica pa ponuja številne druge športne in rekreativne možnosti, ki jih velja s pridom izkoristiti. 

Vabljeni k ogledu kratke predstavitve Zlatorogove pravljične dežele: POVABILO.

V neposredni bližini Zlatorogove pravljične dežele tik ob jezeru se nahaja Hostel pod Voglom, kjer smo pravljice uprizorili na stenah nekaterih prenovljenih sob in navdušujejo naše številne goste.

Vabljeni tudi v Kočo Suha, kjer je vse nared za pravo doživetje pravljice po vašem okusu, saj je koča namenjena družinam in zaključenim družbam.

Vabljeni v čaroben Bohinj!

VOUCHER

VREME