Lokacija

Koča Suha se nahaja v Bohinju (Ribčev Laz 19), znotraj neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka, tik ob Bohinjskem jezeru. V poletnem času je odlično izhodišče za planinske izlete, kolesarjenje ter številne druge adrenalinske športe (rafting, soteskanje, polet s tandemom, izlet s kanujem ali kajakom po Bohinjskem jezeru) ali samo lenobno poležavanje na plaži in plavanje v kristalno čistih vodah Bohinjskega jezera.

NASLOV: Ribčev laz 19, 4265 Bohinjsko jezero, Slovenija.

V BLIŽINI …

Je v neposredni bližini Bohinjskega jezera (cca. 500 m) in smučarskega centra Vogel (cca. 5 km). V bližnji okolici (cca. 500 m) najdete trgovino, pošto, turistično-informacijski center, bančni avtomat, restavracije in bare.

PAC SPORTS center je od koče oddaljen 2 km. Pri vseh Pac sports aktivnostih vam nudimo 10 % na najem opreme pa 15 % popust.

RAZDALJE

Bohinjsko jezero                             500 m

Turistično društvo Bohinj               500 m

PAC SPORTS center                     2 km

Smučarski center Vogel                5 km

Vodni park Bohinj                           6 km

Korita Mostnice                               3 km

Slap Savice                                     9 km

Bled                                                   26 km

Ljubljana                                          80 km

 

Z AVTOMOBILOM
Iz smeri Ljubljana: peljete se po avtocesti smer Kranj. Po približno 40 km se pripeljete do izvoza LESCE−BLED, na katerem morate zapustiti avtocesto. Pot vas bo vodila skozi Bled. Z Bleda je po glavni cesti do prvih vasi v Bohinju približno 20 km. V Bohinjski Bistrici na glavnem križišču nadaljujete po prednostni cesti  v smeri proti Bohinjskemu jezeru. Po cca 6 km  pridete do vasi Ribčev Laz. Na začetku vasi, cca 500 m pred Bohinjskim jezerom, zavijete pri hotelu Kristal levo z glavne ceste. Nato se držite se desne, koča Suha je druga stavba na vaši desni (zapeljete skozi vhod – živa meja na obeh straneh, kjer je urejeno parkirišče).

Z LETALOM
Letališče Jožeta Pučnika–Brnik–Ljubljana. Od Koče Suha je oddaljeno 60 km. Z letališča  je organiziran javni transport (avtobus do Kranja ali Ljubljane) ali vlak iz Kranja do Ribčevega Laza.

Z VLAKOM

LjubljanaJeseniceBohinjska Bistrica – do nas lahko pridete z vlakom iz smeri Ljubljana preko Jesenic, kjer prestopite na progo proti Bohinju. Železniška  postaja Bohinjska Bistrica je  6 km oddaljena od Ribčevega Laza. Iz Bohinjske Bistrice je redna  avtobusna linija, od koder avtobusi vozijo približno vsako uro med tednom in malo manj pogosto konec tedna − v smeri proti Ribčevemu Lazu. Izstopite na avtobusni postaji Ribčev Laz (ne Bohinjsko jezero).

Če prihajate z vlakom iz tujine iz Avstrije, je z mednarodne železniške postaje LESCE−BLED redna avtobusna linija do Bohinja.

Nova Gorica–Most na Soči–Bohinjska Bistrica – če prihajate z zahoda preko Italije in Nove Gorice, gre vlak preko Mosta na Soči, izstopite pa na železniški postaji Bohinjska Bistrica, od koder so redne avtobusne povezave do Ribčevega Laza.

Z AVTOBUSOM

Iz Ljubljane: iz Ljubljane v Bohinj gre vsak dan redna avtobusna linija Ljubljana−Kranj−Radovljica–Bled−Bohinjska Bistrica; odhod iz Ljubljane vsako uro podnevi, razen konec tedna in med prazniki so avtobusi manj pogosti. Avtobus ustavi direktno v vasici Ribčev Laz, takšno je tudi ime postajališča. Je ena zadnjih postaj na tej liniji oz. ena postaja pred postajališčem »Bohinjsko jezero«. Na avtobusni postaji prečkate cesto, držite se desne – sledite manjši cesti cca. 20 m, koča Suha je druga stavba na vaši desni (greste skozi vhod – živa meja na obeh straneh, videli boste urejeno parkirišče).

Iz Bohinjske Bistrice: če prihajate z vlakom, boste izstopili v Bohinjski Bistrici, od koder avtobus vozi podnevi vsako uro, konec tedna malo manj pogosto. Avtobus ustavi direktno v vasici Ribčev Laz, takšno je tudi ime postajališča. Na avtobusni postaji prečkate cesto, držite se desne – sledite manjši cesti cca. 20 m, koča Suha je na vaši desni (greste skozi vhod – živa meja na obeh straneh, videli boste urejeno parkirišče).

Iz letališča: najhitrejša povezava je iz letališča do Kranja, od koder je redna avtobusna linija s pogostimi avtobusi do Bohinja (vsako uro čez dan).

TAXI: Z letališča in iz Ljubljane vozijo taxi službe 24 ur/dan.

PAC SPORTS PREVOZI: Pac sports agencija nudi tudi prevozne storitve. Naš vozni park trenutno vsebuje:

  • 2x kombi (8 oseb),
  • 1x 16-sedežni avtobus,
  • 1x 45-sedežni avtobus.

Cene prevozov si lahko ogledate na povezavi: http://www.pac.si/sl/bus/ponudba.

VOUCHER

VREME